Публікації в ЗМІ

{/to_list}

6 серпня 2013 р.

Як оскаржити дії контролюючих органів, журнал Податкова Правда, серпень 2013 р., № 15, коментар Дмитра Сушко Коли підприємство не згодне із висновками податкового органу, а також із донарахованими йому сумами, воно має право оскаржити відповідне податкове повідомлення- рішення або у судовому порядку, або у вищих органах самої податкової служби.

Є думка, що розраховувати на вирішення питання у податковому органі вищого рівня на користь платника податків не доводиться, і скарга є суто формальною, проте як показує практика, час поки вона буде розглядатися, можна витратити на підготовку обґрунтованого позову до суду, а іноді і дива трапляються, хоча б через необхідність певної позитивної статистики у податковій службі по задоволенню скарг платників податків. Лише в цьому році наша практика мала декілька таких позитивних епізодів. Тому ми розглянемо повний можливий алгоритм дій платника податків, який незгоден з рішеннями-повідомленнями.

Оскарження податкового-повідомлення рішення до вищестоящих органів податкової служби є нічим іншим, ніж процедура адміністративного оскарження, алгоритм якої ми наводимо далі.

По матеріалам журанала Податкова Правда

Повна версія статті"Як оскаржити дії контролюючих органів", pdf