Публікації в ЗМІ

{/to_list}

Законопроект щодо трансфертного ціноутворення наблизили до реалій бізнесу,-експерт, інформаційний портал ForUm, коментар Дмитра Сушко

1 липня 2013 р.

Керуючий партнер PSP Audit Дмитро Сушко констатує, що збільшення порогу контрольованих законопроектом щодо трансферного ціноутворення операцій до 50 мільйонів гривень полегшило життя бізнесу.

«Перш за все, я б відзначив те, що підняли поріг контрольованих законопроектом операцій з 10 млн грн до 50 млн грн. У цій частині стало легше якійсь кількості підприємств, зокрема, середнього та малого бізнесу. Контроль переорієнтувався на великих платників податків. Це головний критерій поліпшення цього законопроекту », - зауважив експерт.

У той же час, на його думку, потребує коригування норма законопроекту, яка передбачає, що до переліку контрольованих законопроектом операцій увійшли операції з непов'язаними особами, які зареєстровані в юрисдикціях з більш низькими, порівняно з Україною, ставками оподаткування.

Керуючий партнер PSP Audit також підтримав ініціативу голови Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка трохи знизити передбачені у законопроекті штрафи.

Сушко підкреслив, що метод трансфертного ціноутворення з наявних на сьогодні в світі найефективніший у боротьбі з офшорами. На його думку, Україна в ньому сьогодні потребує особливо.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада України ухвалила в першому читанні і за основу урядовий законопроект No.2515 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення».