Публікації в ЗМІ

{/to_list}

Уряд і парламент адаптували Законопроект щодо трансферного ціноутворення під реалії бізнесу, - експерт, РБК Україна, коментар Дмитра Сушко

25 червня 2013 р.

Поточна версія законопроект щодо трансферного ціноутворення, розроблена Міндоходів і 20 червня прийнята у першому читанні Верховною Радою, є більш адекватною до бізнес-реалій в частині визначення порогу контролю операцій суб'єктів господарювання, ніж пропозиції, які минулого року висувалися Мінфіном. Таку думку висловив керуючий партнер PSP Audit Дмитро Сушко.

«Зараз передбачено поріг 50 млн грн, тоді було 10 млн грн. Зрозуміло, що під певні рамки підпадають великі платники податків, а також частини середніх підприємств », - констатував фахівець.

За його словами, враховуючи світову практику, Україна дійсно потребує прийняття закону про трансферне ціноутворення. Однак треба побудувати систему, яка б виключала зловживання і з боку бізнесу, і з боку чиновників.

«Серед особливостей нової версії урядового законопроект можна відзначити збільшення підстав для визнання сторін угод пов'язаними особами», - додав фахівець.

Нагадаємо, 20 червня Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект щодо трансферного ціноутворення, розроблений Міністерством доходів і зборів. За законопроект проголосували 279 депутатів, включаючи депутатів від «Свободи». Але, за документ не голосував «Удар» Віталія Кличка. За матеріалами: РБК Україна