{/to_list}

Про витрати на амортизацію основних засобів

11 січня 2013 р.

Лист Державної податкової служби України «Щодо витрат на амортизацію основних засобів» № 9969/71-12/15-1417 від 28.11.2012р.

При визначенні вартості об'єктів основних фондів станом на 01.04.2011р. не враховуються суми витрат, пов'язаних з ремонтом та поліпшенням основних фондів у межах 10%, які раніше були віднесені до складу валових витрат, і вдруге не приймають участь при визначенні амортизації.

У цілях III розділу Податкового кодексу України № 2755-VI від 02.12.2010р. (далі - ПКУ) суми, відображені у складі витрат платника податку, у тому числі в частині амортизації необоротних активів, не підлягають повторному включенню до складу його витрат (п. 138.3 ст. 138 ПКУ).

У зв'язку із зазначеним, суми витрат на поліпшення основних засобів та суми прискореної амортизації, які відповідно до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» № 334/94-ВР від 28.12.1994р. були віднесені платником до складу валових витрат до 01.01.2011р., не підлягають амортизації після цієї дати та повторно не включаються до витрат при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток.

Наша позиція з даного питання - оскільки в ПКУ зміни не внесені - відповідно і перераховувати нічого не потрібно.