{/to_list}

"Податкова амністія": бути чи не бути "нульовій декларації"?

22 травня 2020 р.

"Податкова амністія": бути чи не бути "нульовій декларації"?

Президент України звернувся до Уряду з пропозицією розробити та внести до парламенту законопроект щодо одноразового декларування. Ці законодавчі зміни повинні бути підготовлені у тримісячний строк у співпраці з експертами, бізнесом та Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Про це повідомляє пресслужба голови держави.

Нагадаємо, що це не перша спроба керівництва держави «легалізувати» капітал, здобутий «не зовсім чесним шляхом».

Так, ще наприкінці 2019 року народним депутатом Данилом Гетьманцевим було подано на розгляд Верховної Ради України проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, що мали місце до 31 грудня 2018 року» №1232 від 02.09.2019р. Зазначений проект Закону десь загубився у комітетах Верховної Ради.

До цього, «податкова амністія» пропонувалася Президентом України Петром Порошенком. Але далі ідей про «нульову декларацію» справа не дійшла.

І поки влада думає як легалізувати «тіньовий капітал», український бізнес продовжує працювати та наповнювати державну казну, виходячи з без того складного, та місцями не зовсім досконалого, законодавства. А ми - департамент консалтингу групи компаній MGI PSP Audit, активно допомагаємо йому у вирішенні складних та нестандартних ситуацій.

Наші фахівці мають багаторічний досвід роботи з великими промисловими та торговими підприємствами, неприбутковими організаціями, фінансовими установами, представництвами іноземних компаній.

Якщо вам потрібна професійна допомога у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування - тоді вам до нас!