Публикации в СМИ

Налог за сильгоспнедвижимость. Суд принял сторону налогоплательщика. Статья Василия Хитько для специализированного издания Агропром

4 марта 2019 г.

АгроПРО лютий 2019, №4

В України доволі поширене явище, коли органи ДФС, нараховуючи податкові зобов’язання з податку на нерухоме майно у відповідності до ст. 266 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), не досліджують, яким чином платник податків використовує у своїй господарській діяльності сільгоспнерухомість. Захистити свої права такі платники податків можуть у суді. Розглянемо аргументи суду по справі, вирішеній на користь фізичної особи-підприємця.

СУТЬ СПРАВИ

30.06.2016 р. податковою інспекцією (далі - Відповідач) прийнято ППР, яким фізичній особі-підприємцю (далі - Позивач) визначено суму податкових зобов’язань за 2015 рік за платежем «податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості» (далі - податок на нерухоме майно) в розмірі 4491 грн. 25 коп. Позивач не погодився з прийнятим ППР та оскаржив його до суду.

Сільськогосподарський товаровиробник для цілей глави 1 розділу XIV цього Кодексу - юридична особа незалежно від організаційно-правової форми або фізична особа-підприємець, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання. ПП. 14.1.235 ПКУ

Висновки

За матеріалами: АгроПРО

Disclaimer: MGI Worldwide is the brand name under which certain member firms of Mint Alliance operate as a network of independent audit, tax, accounting and consulting firms. Mint Alliance is an alliance of independent audit, tax, accounting and consulting firms. MGI Worldwide and Mint Alliance do not themselves provide any services and their member firms are not an international partnership. Each member firm is a separate entity and neither MGI Worldwide, Mint Alliance nor any member firm, accepts responsibility for the activities, work, opinions or services of any other member firm. Mint Alliance is a private company limited by guarantee incorporated in the Isle of Man with company number 012651C.

аудиторские компании киев, аудиторская фирма киев, услуги аудита в киеве, аудиторские компании украины, услуги аудиторской компании, аудит компании, аудит киев, аудиторская компания, аудит услуги, международная аудиторская компания, налоговый аудит, аудиторская фирма, податковий аудит, услуги аудита