12 марта 2016 г.

Определение разниц по резервам для возмещения предстоящих расходов, сформированных до 01.01.2015 года На языке оригинала.

ДФСУ у листі від 18.02.2016 р. №3616/6/99-99-19-02-02-15 нагадує, що до 01.01.2015 р. витрати на формування резервів для відшкодування наступних (майбутніх) витрат не включались до складу витрат при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток.

З огляду на це та відповідно до пп. 139.1.2 ПКУ підприємства можуть зменшувати фінансовий результат до оподаткування на суму витрат, які відшкодовані за рахунок резервів та забезпечень для відшкодування наступних (майбутніх) витрат, сформованих відповідно до правил бухгалтерського обліку до 01.01.2015 (крім резерву на відпустки працівникам та резерву сумнівних боргів).

Окрім того, можна також зменшувати фінрезультат та на суму коригування (зменшення) таких резервів та забезпечень, на яку збільшується фінансовий результат до оподаткування відповідно до правил бухгалтерського обліку.