Упрощен порядок получения лицензий на хранение топлива для собственного потребления

25 декабря 2019 г.

Верховна рада 18.12.2019р. проголосувала в другому читанні проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо покращення адміністрування акцизного податку)» №2317 від 25.10.2019р. яким удосконалено роботу системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового та спрощено умови ліцензування для суб’єктів господарювання.

Зокрема:

- якщо приміщення не відповідає критерію для АС, але в підприємства є інші акцизні склади, то дане приміщення теж буде акцизним складом.

- не є акцизним складом приміщення де зберігається пальне виключно в ємностях до 5 л.

Передбачається, що відомості щодо зареєстрованих в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового акцизних складів з уніфікованими номерами та адресами їх місцезнаходження будуть оприлюднюватися на сайті ДПС.

Що стосується штрафних санкцій, то:

- для нових платників акцизного податку до 01.07.2020р.

- для існуючих платників акцизного податку до 01.04.2020р.

При цьому, суб’єкти господарювання, які зберігають пальне для власного використання в споживчій тарі до 5 літрів не повинні отримувати ліцензію на зберігання пального.

А ті суб’єкти господарювання, які зберігають пальне у тарі більшого об’єму, але використовують його виключно для власних потреб, зможуть отримати ліцензію на зберігання пального лише на основі поданої заяви. Інших додаткових документів від них не вимагатиметься.